Punjab GK Current Affairs 2017 (Topics wise) | Part-I

Punjab Govt Exams Previous Papers download here


Punjab GK Current Affairs | Important MCQ

Punjab GK Current Affairs MCQ (Asked in recent Exams) | Some most important Questions from most important topics are listed below. Leave your feedback in comments to improve this article. 

Topics wise Important Current Affairs Question (Specially for Punjab Govt Exams)

Swachh Sarveskshan 2017 

Ques 1) How many cities of Punjab has listed in Top 100 Cleanest cities ?

Ans – None


Ques 2) Which city of Punjab is most cleanest city as per Swatchh sarvekshan 2017 ?

Ans – SAS Nagar (Mohali)

Explanation – Mohali is  at 121 position in India’s most cleanest cities.


Ques 3) Which city of Punjab is most Dirtiest city as per Swatchh sarvekshan 2017 ?

Ans – Muktsar

Explanation – Muktsar is  at 428th position in India’s most dirtiest cities.


Ques 3) Chandigarh listed at which position in cleanest cities of 2017 ?

Ans – 11th (Eleventh position)


Ques 4) India’s Most Cleanest city as per Swatchh sarvekshan 2017 ?

Ans – Indore (MP)

Explanation – Indore ranks 1st position. Madhya Pradesh has 12 cities in top 50 cleanest cities.


Ques 5) India’s Most Dirtiest city as per Swatchh sarvekshan 2017 ?

Ans – Gonda (UP)

Explanation – Gonda ranks 434 position in India’s most dirtiest cities list.


Post your interesting topics in comments, so we add more question of your interest.

Punjab Govt Jobs Reservation

Ques 1) Punjab State provide ___% of reservation for women in Govt Jobs ?

Ans – 33%

Ques 2) Which state of India to provide 33% reservation for women in Govt Jobs ?

Ans – Punjab

Rename Departments –

Ques 1) The new name of ‘the department of Agriculture’ ?

Ans – Department of Agriculture & Farmer’s Welfare


Ques 2) The new name of ‘the department of Irrigation’ ?

Ans – Department of Water Resources

Punjab in Sports

Ques 1) Who won the 71st Santosh Trophy Football Tournament ?

Ans – Punjab

Explanation- Punjab defeats Railways by goals 2-1 in Santosh Trophy Final.


Ques 2) 71th Santosh Trophy Football Tournament Final held at which place?

Ans – Goa


Post your interesting topics in comments, so we add more question of your interest.

More Topics & Question add soon (visit again for updates)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>